Jamie Oliver îți dezvăluie 4 secrete ale preparării unei salate perfecte
Exista o multime de combinatii de ingrediente si sortimente de salate, insa toate au la baza aceleasi patru secrete care le transforma intr-un preparat cu adevarat desavarsit. Jamie ni le-a dezvaluit!
1. Uscarea legumelor si frunzelor
Legumele si ingredientele cu frunze trebuie uscate bine inainte de a fi adaugate in salata, pentru ca preparatul sa nu iasa apos. Cu cat ingredientele sunt mai uscate, cu atat dressingul patrunde mai bine in ele. Daca pana acum, obisnuiai sa le lasi intr-o strecuratoare pentru a le usca, Jamie iti ofera o metoda mult mai rapida si practica: infasurarea lor intr-un prosop curat de bumbac si tamponarea lor usoara cu acesta.
2. Diversitatea
Nu exista reteta perfecta de salata, intrucat este un preparat care poate ingloba o sumedenie de ingrediente si combinatii de legume, carne, fructe etc. Nici Jamie nu are o reteta perfecta pentru salata, dar este de parere ca diversitatea ingredientelor sta la baza unei salate cu adevarat gustoase.
3. Ierburile aromatice
Innobileaza legumele pentru salata cu o selectie atenta de ierburi aromatice, care sa-i ofere gustul dupa care tanjesti de la un astfel de preparat. Jamie recomanda folosirea cu generozitate a coriandrului, patrunjelului, mararului, mentei sau busuiocului, insa considera ca nu exista restrictii cand vine vorba de aceste mirodenii. Poti adauga absolut orice planta aromatica iti place in combinatie cu alte condimente: piper, oregano, boabe de mustar, pudra de chili etc.
4. Reteta ideala de dressing
Dressingul pentru salata poate ingloba multe condimente si sosuri, insa ingredientele de baza raman uleiul si otetul sau sucul de lamaie. Echilibrarea gustului oferit salatei este secretul de baza in prepararea dressingului, iar Jamie sustine ca intotdeauna sosul trebuie sa fie mai acid decat sarat, pentru a se armoniza perfect cu frunzele de salata sau legumele folosite. In opinia chefului britanic, reteta de baza pentru dressing este formata din trei parti de ulei de maline si o parte de zeama de lamaie, care se amesteca cel mai bine intr-un borcan cu capac.