6 trucuri pentru cele mai delicioase clatite

Clatitele americane sunt putin diferite de cele pe care le stim noi. Sunt mai groase si mai pufoase decat foaia subtire de clatita obisnuita. In esenta, au aceiasi pasi de urmat ca o clatita clasica, dar sunt si cateva mici secrete.

 

1. Foloseste o faina cu mai putin gluten, cum este cea pentru patiserie (480). Faina pentru paine va face clatitele dense si prea elastice.

 

2. Nu mixa prea mult ingredientele. Amestecarea elibereaza glutenul din faina. Combina mai intai ingredinetele uscate intr-un bol si pe cele umede intr-un altul. Abia apoi combina-le treptat, astfel incat sa eviti formarea cocoloaselor.

 

3. In loc de lapte dulce foloseste lapte bautut pentru a obtine clatite mai pufoase. Asta pentru ca laptele bautut are mai multi acizi care vor actiona mai bine asupra agentilor de crestere (praful de copt) si vor da o textura aerata clatitelor.

 

4. Aluatul de clatite americane trebuie sa fie mai gros decat cel pentru clatitele obuisnuite. Altfel, se va intinde prea mult in tigaie. Lasa-l sa se odihneasca timp de 30 de minute, astfel incat sa obtii clatite aerate si usoare.

 

5. Masoara aluatul pe care il torni in tigaie cu un polonic pentru a obtine clatite egale.

 

6. Intoarce-le o singura data! Cu cat le perpelesti mai mult cu atat textura lor va fi mai tare!