6 trucuri pentru cele mai delicioase clătite
1. Folosește o făină cu mai puțin gluten, cum este cea pentru patiserie (480). Făina pentru pâine va face clătitele dense și prea elastice.
2. Nu mixa prea mult ingredientele. Amestecarea eliberează glutenul din făină. Combină mai întâi ingredinetele uscate într-un bol și pe cele umede într-un altul. Abia apoi combină-le treptat, astfel încât să eviți formarea cocoloașelor.
3. În loc de lapte dulce folosește lapte băutut pentru a obține clătite mai pufoase. Asta pentru că laptele băutut are mai mulți acizi care vor acționa mai bine asupra agenților de creștere (praful de copt) și vor da o textură aerată clătitelor.
4. Aluatul de clătite americane trebuie să fie mai gros decât cel pentru clătitele obuișnuite. Altfel, se va întinde prea mult în tigaie. Lasă-l să se odihnească timp de 30 de minute, astfel încât să obții clătite aerate și ușoare.
5. Măsoară aluatul pe care îl torni în tigaie cu un polonic pentru a obține clătite egale.
6. Întoarce-le o singură dată! Cu cât le perpelești mai mult cu atât textura lor va fi mai tare!






















