Jamie Oliver: Costite picante, perfecte pentru zilele de toamna

Un preparat gustos si savuros, perfect asortat cu acest anotimp mofturos: coastite picante de porc!

 

Costite picante de porc, reteta de toamna care te face sa te lingi pe degete

 

Jamie a gatit aceasta reteta savuroasa intr-una din emisiunile sale, "Oliver's Twist", atunci cand l-a avut ca invitat pe actorul si prietenul lui, Steve Hartley, un bine-cunoscut actor de televiziune. 

 

 

Ingrediente

 

3 catei de usturoi zdrobiti

2 ardei chili tocati marunt

2 lingurite de paprika afumata

1/2 lingurita de fulgi de chili

4 linguri de ulei de masline

coaste de porc

suc si coaja de la o portocala

suc si coaja de la o lamaie

2 linguri de miere

sare de mare

piper macinat

 

Mod de preparare



Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Incepe sa prepari marinada pentru coaste, amestecand usturoiul cu celelalte condimente - paprika, ardei chili, fulgi de chili, sare, piper.

 

Tavaleste bine bucatelele de coaste prin marinada, asaza-le intr-o tava de friptura, acopera-le cu folie de aluminiu, si baga-le la cuptor, timp de 20 de minute.

 

Separat, amesteca intr-un bol sucul, zeama de la lamaie si portocala cu mierea.

 

Scoate coastele din cuptor, indeparteaza folia, unge fiecare coasta cu pensula, cu amestecul din miere, lamaie si portocala si baga-le din nou, la cuptor, la 190 de grade C, timp de 25 de minute, ungandu-le ocazional cu sosul de citrice care ti-a ramas.



Savurati cu placere!