Tarta cu mere si scortisoara!
Avem nevoie de:
Pentru aluat: 200gr unt; 4 cani faina; 1 cana lapte acru sau chefir; 1/2 lingurita bicarbonat stins in otet de mere; 1/4 lingurita sare; 3-4 linguri zahar.
Pentru umplutura: 5-6 mere; 1 lingura amidon de porumb; 2 linguri zahar; 1 lingurita scortisoara macinata; + 1 lingura de zahar si 1 lingurita de scortisoara pentru decorare
Mod de preparare
Pregatim aluatul ca in reteta "Chifle fine cu mere si scortisoara". Cat timp se odihneste aluatul in frigider, pregatim merele.
Le curatam de coaja si cotor, le taiem in sferturi, apoi felii subtiri. Asezam feliile de mar intr-un bol mare si le amestecam bine cu zaharul, amidonul si scortisoara.
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua parti egale. Dintr-o jumatate de aluat intindem o foaie de marimea tavii in care vreti sa coaceti tarta. Am facut o tarta mare, in tava adanca de la cuptorul meu, de aceea am pregatit din start o cantitate dubla de aluat si de mere.
Din ingredientele de mai sus obtineti o tarta pentru o tava de 28-30 cm in diametru.
Ungem tava cu ulei si transferam foaia de aluat in ea.
Cu degetele modelam marginile, ridicandu-le un pic in sus, spre partile laterale ale tavii si asezam merele.
Din aluatul ramas mai intindem o foaie din care decupam stelute (sau orice figuri va plac) cu o forma pentru biscuiti.
Punem stelutele deasupra tartei, asezandu-le in randuri in asa fel incat urmatorul rand sa-l acopere un pic pe cel precedent.
Daca aveti o tava rotunda, procedati la fel, doar ca in cercuri, din lateral spre centru.
Dupa ce am finisat aranjarea stelutelor,
le stropim usor cu apa si presaram cu zahar, apoi cu scortisoara.
Coacem tarta timp de 40-45 minute la temperatura de180 grade C.
Cu asa o bunatate veti putea tine piept mai usor vremii reci si posomorite de afara!
Pofta mare de la Marcela si Leo!