Chec aperitiv cu cascaval
Ingrediente
4 oua
200 g de smantana
2-3 linguri de maioneza
1 pahar de faina + 1 pachetel de praf de copt
sare
200 g de branza de vaci
100 g de branza de oi
150 g de cascaval
verdeata (optional)
Mod de preparare
Pregatim aluatul: ouale se amesteca cu smantana si maioneza, pana se obtine o consistenta omogena, apoi se adauga sarea, faina + praful de copt.
Urmatorul pas este sa facem umplutura: branza de vaci se amesteca cu branza de oi rasa, cascavalul razuit si verdeata tocata marunt ( optional ).
Intr-o forma de chec, tapetata cu hartie de copt si incinsa cu ulei, se toarna jumatate din aluatul pregatit, deasupra se pune amestecul de branza, apoi aluatul ramas.
Se da la cuptor pentru 30 - 40 minute, la temperatura de 180 de grade C.
Checul copt se unge cu unt si se mai lasa in tava inca aproximativ 10 minute.
Se serveste cald.
Pofta buna!