Chifle fine cu mere si scortisoara!

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Sunt absolut delicioase! Aluat usor crocant, iar in interior merele s-au transformat intr-o crema fina. Le veti savura si calde si reci cu aceeasi placere.

 

Avem nevoie de:

Pentru aluat: 200 gr unt; 4 pahare (de 200 ml) faina; 1 pahar chefir; 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu (stins in otet de mere); 1/4 lingurita sare; 3-4 linguri de zahar; 7-8 mere mai mari sau 15 mici; o lingura scortisoara macinata; 3 linguri zahar brun.

 

Mod de preparare

Taiem untul rece in cuburi si frecam bine cu mainile cu faina pana se transforma in faramituri.

 

 

Dupa care adaugam chefirul, bicarbonatul stins in otet, zaharul alb si sarea.

 

 

Framintam un aluat moale. Acoperim vasul cu un capac sau folie alimentara si-l lasam 2 ore in frigider.

 

 

Citeste si vezi cum se prepara si: Quiche cu branza si dovlecel

 

Dupa 2 ore impartim aluatul in 30 de bucati - atitea chifle vom face. (Exact 30 de chifle incap in tava mea din cuptor.)

 

 

Ungem suprafata de lucru cu ulei, la fel si mainile. Fiecare bucatica de aluat o rotim cu palma de masa ca sa modelam o biluta. 

 

 

Apoi o aplatizam cu mainile pana obtinem o turtita.

 

 

Merele le curatam de coaja si cotor, le taiem in 4 daca sunt mari sau in 2 daca sunt mai mici. Pe fiecare turtita asezam cate o bucata de mar si o "impachetam" frumos.

 

 

Intr-o farfurie amestecam zaharul brun cu scortisoara si pudram chiflele inainte de a le aseza in tava tapetata cu hartie de copt. Le imboldim usor cu furculita si le coacem cam 30 minute la 180 grade C, pana se rumenesc frumos.

 

 

Dar sa tineti cont ca trebuie sa lasati cate un pic de spatiu intre chifle, caci ele vor creste un pic.

 

 

Sunt absolut delicioase! Aluat usor crocant, iar in interior merele s-au transformat intro crema fina! Le veti savura si calde si reci cu aceeasi placere!

 

 

Pofta buna de la Marcela si Leo!