Salată de legume "Șuba"
Ingrediente
1 ou, fiert tare
1 cartof, 1 morcov, 1/2 sfecla (legumele fierte si curatate de coaja),
1/4 scrumbie sarata, taiata cubulete mici
100 g maioneza de casa
sare si piper
Mod de preparare
Initial, pregatim toate ingredientele: sfecla, morcovul si cartofii se fierb separat, se curata de coaja si se dau prin razatoare medie. Scrumbia se spala, se dezoseaza si se taie cubulete marunte. Oul se fierbe tare si se da pe razatoare marunta.
Pentru a asambla salata am folosit o forma rotunda, pe care am aranjat-o pe o farfurie de servit.
Urmatorul pas este sa aranjam alternativ legumele in straturi: primul strat este de sfecla,
urmat de cartofi ( cu o furculita presam usurel de tot ),
ungem uniform cu maioneza, va recomand sa optati pentru cea de casa, se prepara foarte usor si este mult mai gustoasa decat cea din comert, plus si sanatoasa.
Peste stratul de maioneza distribuim uniform cubuletele de peste, optional puteti folosi si ceapa tocata foarte marunt, care se caleste putin pentru a-i lua din iuteala.
Adaugam stratul de morcov,
condimentam cu sare, piper si
un strat de cartofi.
La final, ungem cu un strat subtire de maioneza si presaram cu ou. Salata o decoram cu frunze de patrunjel.
Pofta buna de la Victoria!