Advertisement

Desert rapid si sanatos! Branza cu prune marinate in miere si scortisoara

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Am gatit acest desert in loc de gustarea de dupa amiaza, pentru Leo. E foarte hranitoare si energizanta!

 

Avem nevoie de:

150-200 gr branza de vaci ( noi o preferam pe cea de casa)

5-6 prune dulci

2 lingurite de miere

1/2 lingurita scortisoara macinata

optional 1-2 linguri iaurt natural, daca branza e mai uscata

 

Mod de preparare

Initial, marinam prunele taiate felii in miere cu scortisoara si le lasam sa se "imbaieze" bine, cam 15 minute.

 

 

Dupa care incepem sa construim desertul.

Intr-un bol ( arata mai spectaculos in cele din sticla, pentru ca raman vizibile straturile) asezam un strat de branza, fara a-l presa. 

 

 

Apoi prunele marinate,

 

 

optional iaurtul,

 

 

iarasi branza, prune, branza.

 

 

 La final decoram cu nuci, eu am ales arahide prajite.

 

 

Voila! Desertul e gata!

 

 

Temele au "mers" mai usor dupa "branzica dulce" (cum ii zice Leo)!