Dovlecei umpluti cu ardei si ton
Ingrediente
150 g ton bucati (eu am folosit ton cu porumb si fasole), 2 dovlecei, 1/2 ardei rosu, 1/2 ardei galben, 1/2 ceapa, patrunjel, busuioc, otet din vin, ulei de masline, sare, zahar, piper
Mod de preparare
Dovleceii se taie in trei bucati (vom obtinem 6 bucati) si se scobesc cu ajutorul unei lingurite, lasandu-le un perete gros de 5 cm. Se pun in apa clocotita cu sare si se fierb circa 4-5 minute. Se scot si se pun la scurs cu gura in jos.

Ardeiul rosu, galben si miezul dovleceiilor se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt si

se inabusa cu 1 lingura de ulei, se adauga ardeiul, dovlecelul si se caleste la foc mare, timp de 5 minute. Se adauga zahar, sare dupa gust, 2 linguri otet si 2 linguri de apa. Se fierbe 10 minute la foc mediu.

Cand este aproape gata se adauga tonul, patrunjelul tocat si se amesteca bine si mai lasa un minut.

Dovleceii se umplu cu acesta compozitie si se pun intr-un vas termorezistent uns cu ulei. Se pregatesc in cuptorul preincalzit timp de 10 minute, la temperatura de180 grade C.

Serveste dovleceii calzi.

Pofta buna de la Victoria!









