Învârtită cu mere și scorțișoară

Ingrediente:
Drojdie 30 g, lapte 220ml, 2 linguri zahar, 1lingurita sare, 1 ou, smantana 2 linguri, 2 linguri ulei masline sau floarea soarelui, 4 pahare de faina
Pentru umplutura:
2-3 mere, 2 linguri zahar, scortisoara 1-2 lingurite
Mod de preparare
In laptele caldut se dizolva drojdia si zaharul.
Punem faina intr-un vas, facem o gropita in centru si turnam drojdia dizolvata, apoi adaugam 1 ou, sare, smantana, uleiul si
framantam un aluat nu prea tare, il acoperim cu prosop si-l punem intr-un loc caldut sa creasca 1 ora.
Curatam merele de coaja, cotoare, le zdrobim cu ajutorul unui blender (cum am facut eu) sau le taiem marunt.
Pe masa de lucru intindem aluatul intr-un strat subtire cu sucitorul,
aranjam merele pe toata suprafata. Preseram cu zahar si scortisoara, si-l rulam.
Aranjam rulada in tava de copt tapetata cu hartie de copt si unsa cu un pic de ulei, lasam sa mai creasca 15 minute,
apoi ungem cu ou si dam in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 20- 25 minute.
Invartita se presara cu zahar pudra.
Savurati cu placere!