Friptură de iepure în vin alb
Ingrediente:
1/2 iepure, 1 ceapa mare, 6 catei de usturoi, 150g bacon, 1 pahar de vin alb, 500 ml supa de pui sau 1 cub concentrat de pui, 20g unt, 1 lingura faina, oregano, cimbru, sare si piper
Mod de preparare
Taiem baconul cuburi si il prajim intr-o tigaie cu 2 linguri ulei de masline, pana cand se topeste grasimea. Cand grasimea s-a topit, scoatem baconul din tigaie si il lasam deoparte.
In aceiasi tigaie prajim si carnea de iepure. Cand iepurile este aproape gata, se scoate si se lasa deoparte.
Adaugam in tigaie alte 2 linguri de ulei, ceapa taiata felii, usturoiul tocat, oregano, cimbru, sare si piper dupa gust.
Lasam sa se imoaie la foc mic, apoi adaugam baconul si carnea de iepure.
Turnam vinul si lasam la fiert pana cand se evapora alcoolul.
Condimentam daca este nevoie, apoi turnam 3 polonice de supa calda de pui. Fierbem 40 minute, pana carnea devine frageda, intre timp daca va fi nevoie mai adaugam cate putina supa.
Cand carnea este gata o scoatem din tigaie si o tinem la cald.
In tigaie punem untul frecat cu faina, amestecam bine pana untul se topeste, adaugam un polonic de supa si fierbem 5 minute, pana cand sosul se ingroasa.
Friptura de iepure se aranjeaza intr-o farfurie de servit, deasupra se toarna sosul si se serveste calda.
Pofta buna de la Victoria!