Charlota cu mere
Ingrediente
200 g de zahăr
5 ouă
200 g făină
2 lingurițe praf de copt
500 g mere
Mod de preparare
Mixăm ouăle cu zahărul, cu cât batem mai mult, cu atat mai mult se va ridica spuma și va fi mai fină charlota.
Amestecăm făina și praful de copt, și le adăugăm în 3 reprize peste ouăle bătute, amestecăm cu mare grijă.
Merele se curăță de coajă și semințe, și se taie cubulețe.
Ungem forma de copt cu puțin unt, turnăm un pic din aluatul obținut și apoi aranjăm jumătate din cantitatea de mere. Deasupra turnăm jumătate din aluat și apoi aranjăm merele rămase. La final, acoperim cu aluatul rămas ( ne se amestecă ).
Prăjitura se dă la cuptor pentru 40-60 de minute, la temperatura de 180 de grade C.
În timpul coacerii ușa cuptorului nu se deschide.
Savurați cu plăcere!

























