Sarmale în frunză de viță de vie, podbal și arțar
Avem nevoie de
500 g piept de pui, 500 g orez, o legatura de ceapa verde, 1 morcov, radacina de telina, frunze de vita de vie, podbal, de artar ( eu le-am cumparat din piata, nu le-am strans din parc :)), o cana de bors acru de casa, suc de rosii, pasta de tomate, verdeata si condimente.
Mod de preparare
Daca aveti o astfel de oala pentru sarmale e bine s-o umpleti din start cu apa, ca lutul sa absoarba apa necesara.
Intre timp, intr-o tigaie incinsa cu putin ulei calim ceapa tocata marunt, morcovul razuit, apoi adaugam pieptul de pui tocat marunt.
Condimentam cu sare si piper, apoi adaugam pasta de tomate.
Spalam bine orezul si il lasam sa se scurga de apa, apoi adaugam continutul din tigaie si verdeata tocata, si condimentam ( umplutura trebuie sa fie un pic saratica ).
Intr-o cratita adaugam o cana de bors acru de casa si o cana cu apa, condimentam cu sare si punem la fiert.
Pregatim frunzele: le spalam bine, taiem coditele (chiar daca sunt scurte, le taiem pana la frunza), si le punem intr-un vas.
Dupa ce a fiert borsul acru, il lasam 2 minute sa se racoreasca , apoi il turnam peste frunze, le lasam sa se opareasca 5 minute si le intoarcem, ca sa reuseasca se se opareasca toate.
In oala aranjam cateva frunze de varza.
Cand avem totul pregatit, incepem sa impletim sarmalutele ( eu am umplut si cativa ardei )
La final in oala adugam suc de rosii si daca mai este nevoie, mai adaugam putina apa sau bors acru.
Sarmalutele s-au pregatit in cuptor timp de 40 de minute, la foc mediu.
Pofta buna!
Le-am servit cu smantanica!