Conopidă la cuptor în sos Bechamel
Avem nevoie de:
o conopida medie; 2 linguri de unt; 2 linguri de faina; 500 ml lapte; sare; piper negru; nucsoara; 100 gr parmezan.
Mod de preparare
Desfacem conopida in buchetele si o asezam intr-un vas pentru copt uns in prealabil cu ulei.
Apoi pregatim bechamel-ul.
Intr-o craticioara topim untul, adaugam faina, amestecand continuu cu o paleta.
Cand s-a incorporat faina in untul topit, adaugam laptele fierbinte,
cate putin continuand sa amestecam, dar deja cu un tel.
Tinem sosul la foc mic pana incepe sa se ingroase, fara sa ne oprim din amestecat.
La sfarsit asezonam cu sare, piper negru proaspat macinat si nucsoara rasa.
Turnam sosul peste conopida,
presaram parmezanul razuit fin si
o dam in cuptorul incins la 200 grade C pentru aproximativ 20-30 minute, pana se rumeneste frumos.
Puteti servi cu cartofi natur.
Pofta mare de la Marcela!