Iepuraș cu morcovi și sos de mere

Ingrediente
aproximativ 1 kg carne de iepure, taiata bucati potrivite; 2 cepe mari; 6-7 morcovi; o caciulie de usturoi; o lingurita capere; ulei de masline; 2-3 linguri sos de mere; un pahar de vin alb sec; condimente dupa gust.
Mod de preparare
Mai intii punem iepurasul la marinat.
Marinata o facem din 2 linguri de ulei de masline, 2 linguri sos de mere, caperele, usturoiul zdrobit cu un cutit, sare si rozmarin uscat. Frecam bine carnea cu sosul obtinut, acoperim vasul si-l lasam in frigider doua ore.
Intre timp, incingem o lingura de ulei de masline si adaugam ceapa si morcovul taiate mascat. Saram, condimentam cu un pic de chimen si le lasam la foc potrivit pana se inmoaie, amestecand destul de des.
Intr-un vas de ceramica sau sticla punem legumele si asezam deasupra carnea cu tot cu sosul in care s-a marinat. Coacem iepurele pe patul de morcovi intre 40 minute si o ora, in cuptorul incins la temperatuta de 190 grade C.
Savuram cu mamaliguta si branza de oi si, desigur cu un pahar de vin bun!
Pofta buna de la Marcela!