Chiftele cu legume la cuptor

Avem nevoie de:
0,5 kg tocatura din carne de vita; 0,5 kg tocatura din piept de pui; 4 oua; o ceapa medie; 1 lingura amidon de porumb; 3-4 linguri de tarate de ovaz (sau pesmeti maruntiti); sare si piper negru; seminte de chimen; 1 lingura ulei de masline; 2 dovlecei; 0,5 kg rosii mici sau cherry; o jumatate dintr-o conopida medie.
Mod de preparare
Intai pregatim chiftelele, amestecam tocatura cu ouale, amidonul, ceapa tocata si condimentele.
Amestecam bine, iar la final incorporam taratele ( le puteti inlocui cu pesmeti maruntiti ).
Incingem bine o tigaie, o ungem doar cu ulei de masline si frigem chiftelele formate.
Intre timp pregatim legumele. Dovleceii ii taiem felioare de 1 cm grosime, fara sa-i curatam de coaja. Conopida o desfacem in buchetele.
O tava de copt, adanca de 3-4 cm, o tapetam cu foaie de aluminiu si o stropim cu ulei.
Aranjam intai feliile de dovlecel si buchetelele de conopida, iar deasupra chiftelele si rosiile intregi.
Nu uitati sa condimentati fiecare strat cu sare si piper negru proaspat macinat.
Tinem chiftelele cu legume la cuptor cam 20-30 minute la 180 grade C.
Si cina e gata!
Serviti cu branza de oi sau capra si verdeata.
Pofta mare!