Chec cu mere si caramela
Ingrediente
4 oua mari sau 5 mai mici
180 g unt
1 pahar si jumatate de zahar
6-7 linguri de faina
un praf de copt
1 pachetel de zahar vanilat
4 mere ( se pot folosi si alte fructe: piersici, visina)
Mod de preparare
Initial, preparam caramela: punem zaharul intr-o tava la foc mic, pana se va topi si va capata o culoare maronie, apoi adaugam untul si asteptam sa se topeasca.
Dupa ce s-a topit, aranjam merele taiate felii.
Pregatim aluatul: ouale se amesteca cu 6 linguri de zahar, se bat bine cu mixerul cateva minute, pana se mareste volumul de 2 ori,
se adauga praful de copt, zaharul vanilat si faina, amestecam atent cu lingura.
Aluatul il turnam deasupra caramelei si punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 30 minute.
Cand checul este gata, il scoatem din cuptor si-l mai lasam in tava aproximativ 15 minute,
apoi il rasturnam pe platou de servit.
Se serveste cu un suc de fructe sau dimineata cu ceai sau cafea.
Pofta buna de la Oxana!