Chec cu mere si caramela

Oxana
imaginea utilizatorului Oxana
Este un chec foarte simplu, dar foarte delicios, il poti combina cu diferite fructe de sezon.

 

Ingrediente

4 oua mari sau 5 mai mici

180 g unt

1 pahar si jumatate de zahar

 6-7 linguri de faina

 un praf de copt

1 pachetel de zahar vanilat

 4 mere ( se pot folosi si alte fructe: piersici, visina)

Mod de preparare

Initial, preparam caramela: punem zaharul intr-o tava la foc mic, pana se va topi si va capata o culoare maronie, apoi adaugam untul si asteptam sa se topeasca.

Dupa ce s-a topit, aranjam merele taiate felii.

Pregatim aluatul: ouale se amesteca cu 6 linguri de zahar, se bat bine cu mixerul cateva minute, pana se mareste volumul de 2 ori,

se adauga praful de copt, zaharul vanilat si faina, amestecam atent cu lingura.

Aluatul il turnam deasupra caramelei si punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 30 minute.

Cand checul este gata, il scoatem din cuptor si-l mai lasam in tava aproximativ 15 minute, 

apoi il rasturnam pe platou de servit.

Se serveste cu un suc de fructe sau dimineata cu ceai sau cafea. 

Pofta buna de la Oxana!