Friptura de iepure in sos de smantana la cuptor

Ingrediente
1/2 iepure, 1 ceapa mare, 1 morcov mare, sare, mix de piper, rozmarin, 2-3 catei de usturoi, 1/2 lamaie, 1 pahar smantana, 1/2 pahar apa/bulion
Mod de preparare
Iepurele bine spalat si uscat il condimentam cu sare, mix de piper, rozmarin si usturoi tocat marunt.
Stropim cu suc de la o jumatate de lamaie, il acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider timp de 2-3 ore.
Dupa ce s-a marinat iepurele, topim cateva bucati de unt intr-o tigaie si rumenim carnea pe toate partile.
Cand s-a rumenit, scoatem carnea din tigaie si o lasam deoparte,
iar in grasimea ramasa calim ceapa, apoi morcovul.
Intr-un vas termorezistent, uns cu putin ulei, aranjam un strat de morcov cu ceapa, bucatile de iepure, apoi morcovul si ceapa ramasa, turnam smantana si apa/bulionul, condimentam cu sare si piper, dupa gust.
Acoperim cu capac.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 1.5 - 2 ore.
Servim cu legume, orez sau piureu de cartofi.
Pofta buna de la Oxana!