Pâine crocantă cu usturoi și mozzarella
Ingrediente
1 bagheta, tăiată în jumătate pe orizontal
250 gr de mozzarella, rasă
5 căței de usturoi, rași
100 g unt, dedurizat la temperatura camerei
1/2 linguriță de apă
1/4 linguriță de sare
1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
1/2 linguriță de oregano
Mod de preparare
Cuptorul se încălzește la 200 de grade C.
Usturoiul se sotează la foc mic cu o lingură de unt și apă, până când devine ușor prăjit.
Într-un castron se amestecă usturoiul fierbinte cu untul rămas, sare și piper.
Amestecul obținut se întinde pe jumătățile de baghetă.
Jumătățile se pun una peste alta, se învelesc în folie de aluminiu și se bagă la cuptor pentru 15 minute.
Apoi, se desfac și se pun cu partea unsă în sus. Se coc încă 7 minute, până capătă culoare.
Jumătățile de baghetă se scot din cuptor și se presară cu mozzarella și oregano.
Se pun la cuptor aproximativ 2-3 minute, până se topește brânza, iar pâinea devine crocantă.
Savurați cu plăcere!