Zucchini umpluți cu carne tocată, sos de roșii și mozzarella
Ingrediente
2 cârnați sau 300 g carne tocată
3 dovlecei medii
½ ceapă medie, fin tocată
½ ceașcă mozzarella, dată pe răzătoare
½ ceașcă sos de roșii
2 căței de usturoi, tocați
ulei de măsline
sare și piper
Mod de preparare
Dovleceii se taie pe lung și se curăță de miez,
astfel încât să se obțină niște „bărcuțe”.
Ceapă se toacă mărunt și
se călește într-o tigaie cu puțin ulei încins. Se lasă la călit timp de 3-5 minute, până se înmoaie.
Se adaugă carnea, se prăjește aproximativ 5 minute.
Când carnea este aproape gata, se adaugă și pulpa de dovlecel, se prepară 3 minute.
La final, se adaugă usturoiul tocat mărunt.
Se călește aproximativ 1 minut.
Umplutura obținută se pune într-un bol și se dă deoparte.
Bărcuțele de dovlecel se rumenesc pe tigaie, timp de 1-2 minute.
Se asezonează cu sare și piper, și se umplu cu amestecul din bol.
Pește umplutură se toarnă sosul de roșii și
se presară mozzarella.
Dovleceii se dau la cuptor pentru 10-15 minute.
Poftă mare!