Zucchini umpluți cu carne tocată, sos de roșii și mozzarella

Dacă te-ai săturat de ardei umpluți, îți propunem să încerci și această rețetă, care te va face să te lingi pe degete!

 

Ingrediente

2 cârnați sau 300 g carne tocată

3 dovlecei medii

½ ceapă medie, fin tocată

½ ceașcă mozzarella, dată pe răzătoare

½ ceașcă sos de roșii

2 căței de usturoi, tocați

ulei de măsline

sare și piper

 

 

Mod de preparare

Dovleceii se taie pe lung și se curăță de miez, 

  

astfel încât să se obțină niște „bărcuțe”.

 

 

 

Ceapă se toacă mărunt și 

 

se călește într-o tigaie cu puțin ulei încins. Se lasă la călit timp de 3-5 minute, până se înmoaie.

Se adaugă carnea, se prăjește aproximativ 5 minute.

 

Când carnea este aproape gata, se adaugă și pulpa de dovlecel, se prepară 3 minute.

 

 

La final, se adaugă usturoiul tocat mărunt.

Se călește aproximativ 1 minut.

 

 

Umplutura obținută se pune într-un bol și se dă deoparte.

 

 

Bărcuțele de dovlecel se rumenesc pe tigaie, timp de 1-2 minute.

 

 

Se asezonează cu sare și piper, și se umplu cu amestecul din bol.

 

 

Pește umplutură se toarnă sosul de roșii și

 

 

se presară mozzarella. 

 

 

Dovleceii se dau la cuptor pentru 10-15 minute.

 

 

Poftă mare!