Cartofi copti cu usturoi si ierburi aromatice

Este sezonul cartofilor noi. Profita din plin de aceasta perioada si delecteaza-te cu preparate delicioase. Iata o retata simpla, pe care o poti pregati fara efort.

 

Ingrediente

600g cartofi noi

ulei de masline

2 linguri unt topit

5-6 catei de usturoi, tocati marunt

½ lingura patrunjel proaspat, tocat

½ lamaie, taiata felii

5-6 crengute cimbru proaspat

sare si piper

 

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180 grade C.

Dupa ce ai curatat cartofii cresteaza-i pana la jumatate, ca si cand ai taia felii subtiri. Pune-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unge cartofii cu ulei de masline. 

Toarna apoi peste acestia untul topit. Adauga ustoroiul, patrunjelul, lamaia si cimbrul. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Adauga tava la cuptor si lasa cartofii sa se coaca timp de 30 de minute, sau pana cand sunt bine patrunsi, iar la suprafata devin usor crocanti.

 

Cum se servesc cartofii copti cu ierburi aromatice

Cartofii copti cu ierburi aromatice, pot fi serviti ca atare alaturi de o salata de rosii, sau ca garnitura alaturi de o friptura.

Pofta buna!