Cartofi umpluti cu ciuperci

Cartofii umpluti cu ciuperci sunt gustosi si se pregatesc foarte usor.

Ingrediente

6 cartofi medii

Umplutura:

200 gr ciuperci proaspete

1 ceapa

10 ml ulei pentru uns cartofii

50 ml ulei

1/2 legatura patrunjel

sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare

 

Cartofii se spala si se curata cu un burete aspru. Se inteapa usor, cu o furculita de jur imprejur, se ung cu ulei si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptor la 200 grade C pentru 50-60 minute, sunt gata cand furculita intra usor. Se lasa sa se racoreasca cateva momente, apoi taiem cu grija capacele. Se scobesc de miez, cu grija, lasand putin miez pe coaja. Miezul se pune intr-un bol si se paseaza.

 

Intr-o tigaie se pune ulei la incins, se adauga ciupercile taiate cubulete si lasam cca 5 minute pe foc.

 

Se adauga ceapa taiata marunt, se amesteca cu ciupercile si se mai lasa pe foc cca 2-3 minute. Se adauga sare si piper, dupa gust.

 

Se lasa sa se racoreasca 1-2 minute, apoi se pune impreuna cu patrunjelul maruntit peste miezul de cartofi. Se amesteca bine pana formam o compozitie omogena.

 

Se umplu cartofii scobiti cu compozitia formata, se pun din nou in tava si se dau la cuptor pentru 10 minute - 160 grade C si pentru 5 minute cuptorul pe grill, pentru a se rumeni usor.

 

Se servesc imediat.
 

Pofta buna!