Vinete la cuptor cu rosii si ciuperci
Ingrediente
500 g vinete
250 g rosii
300 g ciuperci proaspete
200 g smantana
100 g cascaval
3 catei de usturoi
ulei de masline
sare
Mod de preparare
Vanata se spala, se sterge cu un prosop si se taie felii groase de aproximativ 1 cm.
Feliile se presara cu sare si lasa timp de 30 minute.
Apoi, se clatesc in apa rece si se lasa sa se scurga de apa.
Intre timp, rosiile si ciupercile spalate si curatate se taie felii.
Pregatim dressingul:
Intr-un bol se amesteca smantana si usturoiul zdrobit/ tocat foarte marunt.
Intr-un vas termorezistent uns cu ulei se aranjeaza feliile de vanata, deasupra ciupercile, apoi rosiile.
Se ung cu dressing si se presara cu cascaval razuit.
Turnuletele de vanata se coc in cuptor la temperatura de 180 de grade C, timp de 30-35 de minute.
La final se decoreaza cu verdeata.
Pofta buna!