Legume la cuptor
Ingrediente
1 vanata mare
2 ardei grasi galbeni
100 g masline feliate
1 ceapa
3 rosii
1 lingurita de capere
1 lingurita cu seminte de pin
ulei de masline
piper boabe
Mod de preparare
Spala legumele, curata ceapa si tai-o solzisori, vanata toac-o cubulete (cu tot cu coaja), rosiile la fel, iar ardeiul taie-l in felii groase.
Intr-un vas de lut, pune putin ulei, aranjeaza feliile de ceapa, apoi bucatile de vanata, feliile de rosie, maslinele, ardeii, caperele, semintele de pin si piperul, iar la sfarsit, adauga o jumatate de pahar cu apa. Da totul la cuptor, acoperit cu un capac sau cu o folie de aluminiu.
Dupa 20 de minute, scoate capacul, amesteca legumele si da la cuptor, la foc mai mare, inca 10-15 minute. Serveste mancarea de legume cu masline cat este calda, cu busuioc sau patrunjel proaspat.
Pofta buna!