Conopidă la cuptor, garnisită cu parmezan

O rețetă perfectă pentru un prânz sau o cină ușoară, vezi mai jos cât de ușor se prepară.

 

Ingrediente 

1 conopida de marime medie

 2-3 catei de usturoi tocati marunt

sucul de la 1/2 de lamaie

ulei de masline

 sare si piper

parmezan ras, dupa gust

ceapa chive tocata marunt (optional)

 

Mod de preparare

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade C.

 

Conopida se spala, se curata de cotoare, astfel incat sa se obtina buchetele mici de conopida.

 

 

 Se aranjeaza intr-o tava de copt si se stropeste cu ulei de masline, se adauga sarea, piperul, usturoiul si zeama de lamaie. Se amesteca foarte bine si se coace in cuptor timp de 10 minute. Se amesteca pentru a se coace uniform.

 

 

Apoi, se scoate din cuptor, se presara cu parmezan ras si se da iar in cuptor timp de 10 minute sau pana cand se topeste cascavalul, iar conopida capata o culoare aurie.

 

 

 Deasupra se adauga ceapa chives si se serveste imediat.

Conopida poate fi servita cu o lingura de smantana.

 

 

Savurati cu placere!