Conopidă la cuptor, garnisită cu parmezan
Ingrediente
1 conopida de marime medie
2-3 catei de usturoi tocati marunt
sucul de la 1/2 de lamaie
ulei de masline
sare si piper
parmezan ras, dupa gust
ceapa chive tocata marunt (optional)
Mod de preparare
Cuptorul se preincalzeste la 200 grade C.
Conopida se spala, se curata de cotoare, astfel incat sa se obtina buchetele mici de conopida.
Se aranjeaza intr-o tava de copt si se stropeste cu ulei de masline, se adauga sarea, piperul, usturoiul si zeama de lamaie. Se amesteca foarte bine si se coace in cuptor timp de 10 minute. Se amesteca pentru a se coace uniform.
Apoi, se scoate din cuptor, se presara cu parmezan ras si se da iar in cuptor timp de 10 minute sau pana cand se topeste cascavalul, iar conopida capata o culoare aurie.
Deasupra se adauga ceapa chives si se serveste imediat.
Conopida poate fi servita cu o lingura de smantana.
Savurati cu placere!