Pui la cuptor
Ingrediente:
1 pui (1-1,5 kg),
2 roșii,
2 linguri mălai,
1/2 linguriță ardei iute,
1 linguriță muștar pudră,
1 linguriță piper,
1 lingură coajă rasă de lămâie,
½ cană ulei măsline,
zeamă de la o lămâie.
Mod de preparare:
Puiul se taie în jumătate, de-a lungul pieptului. Se unge cu ulei.
Muștarul se amestecă cu piper, ardei iute, coaja de lămâie, mălai, sare (după gust). Cu acest amestec se freacă puiul.
Într-o tavă se pune uleiul și se așează puiul cu partea tăiată pe fundul tăvii. Se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor, la foc mediu.
După 15 minute se scoate, se îndepărtează folia de aluminiu și se pune din nou la cuptor, la foc puternic. Se adaugă roșiile tăiate și se întoarce carnea pe cealaltă parte. Se lasă 10 min la cuptor.
Se scoate puiul și se stropește cu sucul de lămâie.
Poftă bună!






















