Tocăniță cu pui, ardei și măsline

Rețeta de tocăniță cu pui, măsline și ardei este simplu de făcut, este extrem de gustoasă și, nu în ultimul rând, este o mâncare sănătoasă.
tocana din pui cu masline si chili.jpg

 

Ingrediente

Un piept de pui si vreo 3-4 ciocanele
200 gr de masline negre (fara samburi)
3 ardei grasi
1 ardei iute rosu si o legatura de patrunjel verde
3 catei de usturoi
4 cepe vechi
100 gr de rosii in suc propriu (sau 3 rosii proaspete)
Sare, piper, o lingurita cu cimbru uscat, o foaie de dafin, o lingura de faina
3-4 linguri de ulei

 

Mod de preparare

 Taie in bucati potrivite pieptul de pui. Trece toata carnea prin faina, si pune-o la prajit in ulei incins (pastreaza o lingura de ulei), pentru cateva minute, doar cat sa prinda culoare. Scoate carnea si pune in ulei ceapa tocata marunt si un praf de sare. 

Dupa circa 3-5 minute adauga usturoiul, apoi dupa alte 2-4 minute pune carnea. Adauga: cimbrul, piper macinat proaspat, foaia de dafin si 100 mililitri de apa si acopera. Lasa sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, pentru 15-20 de minute. 

 

Pune maslinele (desarate, daca trebuie), mai adauga apa (mancarea trebuie sa ramana scazuta), doar daca trebuie si mai fierbe inca 10 minute. 

 

 Unge ardeii grasi cu uleiul pastrat si pune-i in tava de aragaz. Coace-i la foc iute 10 minute, cat sa se inmoaie si sa prinda gust. Taie-i in bucatele potrivite (nu-i nevoie sa scoti pielita), si pune-i peste mancare. Amesteca usor, apoi adauga rosiile si sucul. Acopera si mai fierbe totul, la foc mic, sub capac, inca 15 minute. 

Potriveste de sare si piper, pune ardeiul iute (fara seminte), tocat foarte marunt si verdeata. Amesteca si mai fierbe un minut. Gata!

 

Tocanita cu pui, masline si ardei este gata. Poate fi mancata garnisita cu o lingura de iaurt, cu mamaliguta si salata verde simpla. In loc de pui poti sa folosesti carne de curcan.