Salata cu orez salbatic si legume

Un preparat gustos si plin de vitamine.

 

Ingrediente

150 g orez salbatic

1 vanata

2 dovlecei

2 rosii

1 ardei gras rosu

2 catei de usturoi

½ ceapa

1 ardei iute 

1-2 tulpini apio

rucola

zeama de lamaie

cimbru/oregano

sos de soia (optional)

sare

 

Mod de preparare

Taie dovleceii, vanata, rosiile si ardeiul. Pune legumele pe gratarul incins impreuna cu ceapa, cateii de usturoi si rumeneste-le pe fiecare parte. 

 

Fierbe orezul salbatic in 450 ml de apa in care ai presarat o lingurita rasa cu sare de mare. Amesteca doar spre sfarsit, cand orezul a absorbit toata apa. Da-l deoparte si presara putin cimbru sau oregano uscat. Aereaza-l cu o furculita.

 

Serveste orezul salbatic impreuna cu legumele coapte pe gratar, felii subtri de ardei iute, zeama de lamaie sau sos de soia (optional).

 

Pofta mare!