Salata cu orez salbatic si legume
Ingrediente
150 g orez salbatic
1 vanata
2 dovlecei
2 rosii
1 ardei gras rosu
2 catei de usturoi
½ ceapa
1 ardei iute
1-2 tulpini apio
rucola
zeama de lamaie
cimbru/oregano
sos de soia (optional)
sare
Mod de preparare
Taie dovleceii, vanata, rosiile si ardeiul. Pune legumele pe gratarul incins impreuna cu ceapa, cateii de usturoi si rumeneste-le pe fiecare parte.
Fierbe orezul salbatic in 450 ml de apa in care ai presarat o lingurita rasa cu sare de mare. Amesteca doar spre sfarsit, cand orezul a absorbit toata apa. Da-l deoparte si presara putin cimbru sau oregano uscat. Aereaza-l cu o furculita.
Serveste orezul salbatic impreuna cu legumele coapte pe gratar, felii subtri de ardei iute, zeama de lamaie sau sos de soia (optional).
Pofta mare!