Supa de legume cu smantana
Ingrediente
500 g cartofi
400 ml smantana
1 ceapa
2 ardei grasi
100 g ciuperci
2 frunze de dafin
1 lingurita de faina
nucsoara
maghiran
ulei
sare
Mod de preparare
Curata ceapa, trece-o printr-un jet de apa si toac-o marunt. Curata cartofii, spala-i si taie-i cuburi. Curata ardeii de cotoare si seminte si taie-i felii. Ciupercile curatate, taie-le in bucati mici.
Incinge uleiul intr-o cratita si caleste ceapa, apoi adauga cartofii, ciupercile, ardeii si apa (poti folosi si supa de legume) cat sa le acopere, pune un capac si lasa sa dea in clocot.
Adaugă un varf de cutit de nucsoara, maghiran, frunzele de dafin si sare, mai adauga doua cani cu apa si lasa sa fiarba vreo 20 de minute.
Scoate foile de dafin, amesteca faina cu smantana intr-un castron mare si adauga supa, putin cate putin, dupa care toarna totul peste legume.
Pofta buna!