Spanac cu cascaval la cuptor
Ingrediente
1 kilogram de spanac
50 g unt
3 catei de usturoi
50 g de faina
500 ml lapte
1 ceapa taiata mare
150 g parmezan ras
100 g cascaval ras
sare, piper si nucsoara dupa gust
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul si pregateste o tava care nu lipeste.
Opareste 1-2 minute spanacul in apa clocotinda cu sare (dupa ce l-ai spalat in prealabil, desigur). Scoate-l si scurge-l bine de apa.
Intr-o cratita, la foc mic spre mediu, topeste untul. Adauga ceapa si, dupa ce aceasta s-a inmuiat usor, adauga si usturoiul tocat.
Adauga faina, amestecand continuu 1 minut. Adauga laptele, sare, piper si nucsoara, amestecand pana se combina ingredientele bine. Adu la fierbere si redu flacara, lasand asa 10 minute, amestecand frecvent.
Adauga spanacul (bine scurs) sosului si cascavalul. Amesteca. Gusta si mai adauga sare, piper sau nucsoara daca simti nevoia.
Toarna totul in tava, presara deasupra parmezan. Da la cuptor pentur 30 de minute.
Pofta buna!






















