Pizza de vară
Ingrediente
Pentru aluat:
350 g faina
10 g drojdie uscata
225 ml apa calduta
3 linguri cu ulei de masline
¼ lingurita cu sare
½ lingurita cu zahar
boia
oregano
Pentru umplutura:
200 g mozzarella feliata
100 g cascaval ras
1 vanata mica
2 rosii
frunze de spanac
busuioc verde
ulei
pentru sos:
200 ml suc de rosii
sare
piper
busuioc
oregano
Mod de preparare
1. Amesteca drojdia cu zaharul si apa, si lasa 15 minute sa dospeasca. Toarna apoi amestecul intr-un castron in care ai pus faina cernuta.
2. Amesteca usor si adauga uleiul, boia si oregano dupa gust, iar la final sarea. Framanta 10-15 minute sau pana cand aluatul devine elastic si nu se lipeste de maini. Acopera si lasa la creasca o ora.
3. Intre timp, taie vanata felii, presara sare deasupra si lasa-le la scurs. Rumeneste-le apoi intr-o tigaie unsa cu putin ulei.
4. Intinde aluatul in tava si unge-l cu sosul de rosii pregatit din ingredientele enumerate. Da la cuptor 10-15 minute.
5. Scoate tava si pune deasupra feliile de mozzarella, vinetele si rosiile feliate, cascavalul ras, cateva frunze de spanac si busuioc.
6. Daca-ti mai ramane sos, unge la final pizza. Da la cuptor alte 20-30 de minute sau pana pizza a capatat o culoare rumena si apetisanta.
Pofta buna!