Pizza de vară

Pizza de vară se pregătește ușor și este mult prea delicioasă pentru a nu o încerca.

 

Ingrediente

Pentru aluat:

350 g faina

10 g drojdie uscata

225 ml apa calduta

3 linguri cu ulei de masline

¼ lingurita cu sare

½ lingurita cu zahar

boia

oregano

 

Pentru umplutura:

200 g mozzarella feliata

100 g cascaval ras

1 vanata mica

2 rosii

frunze de spanac

busuioc verde

ulei

 

pentru sos:

200 ml suc de rosii

sare

piper

busuioc

oregano

 

Mod de preparare

1. Amesteca drojdia cu zaharul si apa, si lasa 15 minute sa dospeasca. Toarna apoi amestecul intr-un castron in care ai pus faina cernuta.

 

2. Amesteca usor si adauga uleiul, boia si oregano dupa gust, iar la final sarea. Framanta 10-15 minute sau pana cand aluatul devine elastic si nu se lipeste de maini. Acopera si lasa la creasca o ora.

 

3. Intre timp, taie vanata felii, presara sare deasupra si lasa-le la scurs. Rumeneste-le apoi intr-o tigaie unsa cu putin ulei.

 

4. Intinde aluatul in tava si unge-l cu sosul de rosii pregatit din ingredientele enumerate. Da la cuptor 10-15 minute.

 

5. Scoate tava si pune deasupra feliile de mozzarella, vinetele si rosiile feliate, cascavalul ras, cateva frunze de spanac si busuioc. 

 

6. Daca-ti mai ramane sos, unge la final pizza. Da la cuptor alte 20-30 de minute sau pana pizza a capatat o culoare rumena si apetisanta.

 

 

Pofta buna!