Spaghete cu pesto, nuci si frunze proaspete de busuioc

Spaghetele cu pesto - o mâncare elegantă, deosebit de gustoasă și foarte ușor de pregătit.

 

Ingrediente 

350 g spaghete 
1 buchet mare de busuioc proaspat 
1 catel de usturoi 
70 g de nuci 
30 ml ulei de masline 
50 g parmezan ras fin 
sare de mare si piper negru proaspat macinat 

 

Mod de preparare

Frunzele de busuioc se spala si se lasa sa se usuce pe un prosp de hartie. Cateva frunze si nuci se pun deoparte.

 

Busuiocul, nucile, usturoiul si parmezanul sepaseaza intr-un mixer sau blender. Treptat se adauga ulei si se amesteca pana se obtine un sos fin. Se condimenteaza cu sare de mare si piper negru.

 

Pastele se gatesc conform instructiunilor de pe ambalaj.

 

Spaghetele se scurg de apa, se adauga sosul si se amesteca pana se acopera uniform.

 

Pastele se decoreaza cu frunze proaspete de busuioc si nuci tocate.

 

 

Savurati cu placere!