Spaghete cu pesto, nuci si frunze proaspete de busuioc
Ingrediente
350 g spaghete
1 buchet mare de busuioc proaspat
1 catel de usturoi
70 g de nuci
30 ml ulei de masline
50 g parmezan ras fin
sare de mare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare
Frunzele de busuioc se spala si se lasa sa se usuce pe un prosp de hartie. Cateva frunze si nuci se pun deoparte.
Busuiocul, nucile, usturoiul si parmezanul sepaseaza intr-un mixer sau blender. Treptat se adauga ulei si se amesteca pana se obtine un sos fin. Se condimenteaza cu sare de mare si piper negru.
Pastele se gatesc conform instructiunilor de pe ambalaj.
Spaghetele se scurg de apa, se adauga sosul si se amesteca pana se acopera uniform.
Pastele se decoreaza cu frunze proaspete de busuioc si nuci tocate.
Savurati cu placere!