Chifteluțe cu sos preparate la cuptor

Ingrediente
500 gr carne tocata
paine
1 ou
2 cepi medii
1 morcov
1/2 pahar de lapte
1 pahar de apa
2-3 linguri de faina
verdeata de vara
sare si piper, dupa gust
Mod de preparare
Intr-un bol am amestecat carnea tocata cu un ou, sare si
paine inmuiata in lapte si scursa bine.
Din amestecul obtinut, cu mainile ude, am modelat chiftelute. Le-am aranjat intr-o tava si le-am dat la cuptor timp de 30 - 40 de minute, pana se rumenesc.
Intre timp, am preparat sosul: am tocat ceapa felii si am calit-o intr-o tigaie incinsa cu putin ulei, apoi am adaugat morovul razuit, faina si 1 pahar de apa. Am amestecat bine sa nu se formeze cocolase si am lasat sa fiarba timp de 10 minute la foc mediu spre mic, pana sosul capata o consistenta cremoasa.
Peste chiftelutele rumenite am turnat sosul obtinut, apoi am pus tava in cuptor pentru inca 15 minute, pana capata o crusta rumena.
Frunzele de patrunjel le-am tocat marunt si le-am presarat deasupa peste chiftelute si sos.
Chiftelutele in sos se pot servi cu garnitura de orez, piure de cartofi sau sote de legume.
Pofta buna!