Chifteluțe cu sos preparate la cuptor

Oxana
imaginea utilizatorului Oxana
Vă prezint o bunătate de mâncare - ușor de preparat și foarte gustoasă, perfecta pentru o cină în familie.

 

Ingrediente

500 gr carne tocata 

paine

1 ou

2 cepi medii

1 morcov

1/2 pahar de lapte

1 pahar de apa 

2-3 linguri de faina

verdeata de vara

sare si piper, dupa gust

 

 

Mod de preparare

Intr-un bol am amestecat carnea tocata cu un ou, sare si

 

 

paine inmuiata in lapte si scursa bine.

 

 

Din amestecul obtinut, cu mainile ude, am modelat chiftelute. Le-am aranjat intr-o tava si le-am dat la cuptor timp de 30 - 40 de minute, pana se rumenesc.

 

  

 

Intre timp, am preparat sosul: am tocat ceapa felii si am calit-o intr-o tigaie incinsa cu putin ulei, apoi am adaugat morovul razuit, faina si 1 pahar de apa. Am amestecat bine sa nu se formeze cocolase si am lasat sa fiarba timp de 10 minute la foc mediu spre mic, pana sosul capata o consistenta cremoasa.

 

 

Peste chiftelutele rumenite am turnat sosul obtinut, apoi am pus tava in cuptor pentru inca 15 minute, pana capata o crusta rumena.

 

 

Frunzele de patrunjel le-am tocat marunt si le-am presarat deasupa peste chiftelute si sos.

 

Chiftelutele in sos se pot servi cu garnitura de orez, piure de cartofi sau sote de legume.
 

 

Pofta buna!