Sushi cu somon și avocado

Sushi pentru petreceri, alegerea ideală cu care vei avea un succes total

 

Ingrediente

300 g orez pentru sushi
1 avocado 
4-5 felii somon afumat
2 linguri otet de orez
1 lingurita zahar
sucul de la jumatate de lamaie
4 foi alge
sos de soia

 

Mod de preparare

Puneti orezul la fiert in aproximativ 600 ml apa, iar cand aceasta atinge punctul de fierbere, lasati la foc mic pentru 10-15 minute.

Cand orezul a absorbit toata apa, stingeti focul si adaugati otetul impreuna cu zaharul. Amestecati si lasati vasul deoparte sa se raceasca.

Intr-un castron varsati sucul de la jumatate de lamaie.

Adaugati in acest suc feliile de avocado.

Imprastiati orezul pe foile de alge.

Adaugati somonul, iar peste somon feliile de avocado.

Rulati strans umplutura.

Impaturiti cele 4 rulouri in folie alimentara si mentineti la rece pana in momentul servirii. 

Portionati si serviti cu sos de soia sau sos wasabi.