Somon cu pesmet aromat si lamaie
Ingrediente
500 g file de somon
1+1/2 lingurita de mustar Dijon
1/2 lingurita miere
2 lingurite ulei de masline
4-6 catei de usturoi, zdrobiti
3/4 cana de pesmet
1 lingura de coaja de lamaie, rasa
1 lingura de patrunjel, tocat
sare si piper
felii de lamaie
Mod de preparare
Se incinge cuptorul la 220 grade C.
Intr-un bol, se combina mustarul, mierea si putin usturoi.
O tava se unge cu ulei, se aranjeaza fileurile de somon, iar deasupra se toarna amestecul de mustar.
Tava se da la cuptor si se lasa aproximativ 15 minute.
Intre timp, se prepara amestecul de pesmet: se combina pesmetul cu usturoiul ramas, patrunjelul tocat, coaja de lamaie rasa, se condimenteaza cu sare si piper.
Amestecul obtinut se soteaza putin intr-o tigaie, la foc potrivit, apoi se retrage.
Somonul se aranjeaza pe o tava de servit, deasupra se presara amestul de pesmet, apoi se pun feliile de lamaie.
Pofta buna!