Pui marinat în iaurt

O rețetă gustoasă și sățioasă pentru cină.

Ingrediente

2kg pulpe de pui

1 lingura de iaurt simplu sau chefir

2 linguri ulei de masline

0.5 lingura oregano uscat

sare si piper negru macinat, dupa gust

2-4 catei de usturoi, tocati marunt

2 linguri suc de lamaie

coaja de lamaie

un mic buchet de patrunjel proaspat, tocat fin

 

Mod de preparare

Cum se prepara marinata pentru carne:

Se amesteca uleiul de masline, iaurtul, usturoiul tocat marunt, oregano, zeama si coaja de lamaie, si patrunjelul tocat fin. Se asezoneaza cu sare si piper, se amesteca bine.

Carnea se pune intr-o punga, se toarna sosul si se agita bine. Punga se inchide si se lasa la frigider timp de cateva ore, preferabil peste noapte.

Se incalzeste cuptorul la 190 de grade C.

Carnea se scoate din punga si se pune intr-o tava, se acopera cu folie si se coace 30 de minute. Apoi, se scoate folia si se mai lasa pana se rumeneste frumos.

Pofta mare!