Pui marinat în iaurt
Ingrediente
2kg pulpe de pui
1 lingura de iaurt simplu sau chefir
2 linguri ulei de masline
0.5 lingura oregano uscat
sare si piper negru macinat, dupa gust
2-4 catei de usturoi, tocati marunt
2 linguri suc de lamaie
coaja de lamaie
un mic buchet de patrunjel proaspat, tocat fin
Mod de preparare
Cum se prepara marinata pentru carne:
Se amesteca uleiul de masline, iaurtul, usturoiul tocat marunt, oregano, zeama si coaja de lamaie, si patrunjelul tocat fin. Se asezoneaza cu sare si piper, se amesteca bine.
Carnea se pune intr-o punga, se toarna sosul si se agita bine. Punga se inchide si se lasa la frigider timp de cateva ore, preferabil peste noapte.
Se incalzeste cuptorul la 190 de grade C.
Carnea se scoate din punga si se pune intr-o tava, se acopera cu folie si se coace 30 de minute. Apoi, se scoate folia si se mai lasa pana se rumeneste frumos.
Pofta mare!