Caldura la cana. 5 bauturi fierbinti pentru zilele de iarna

Ca sa treci mai usor peste zilele friguroase iti propunem cinci bauturi fierbinti. Le poti pune in termos pentru plimbare sau le poti bea acasa in fata filmului preferat. Important e sa le imparti cu cei dragi.

 

Toddy fierbinte

Este o bautura cu traditie in Marea Britanie si Statele Unite care te incalzeste imediat dupa o tura pe partie sau o plimbare prin zapada. Traditia populara il recomanda drept remediu pentru raceli, insa nu toti medicii sunt de acord sa tratezi raceala sau gripa cu bauturi alcoolice pentru ca risti sa te deshidratezi.

 

 

Ingrediente (2 portii):

400ml apa fiarta

60ml bourbon, whisky sau rom

sucul de la jumatate de lamaie

2 pliculete de ceai negru

85g miere

pentru decor: bete de scortisoara, coji de lamaie, cuisoare

 

Mod de preparare

Pune pliculetele de ceai in apa fierbinte si acopera pentru infuzare. Toarna mierea in doua cesti, adauga ceaiul fierbinte si amesteca bine. Imparte in doua si sucul de lamaie si alcoolul. Decoreaza si serveste fierbinte.

Sursa: The Blond Cook

 

Ciocolata calda picanta
 

 

Ingrediente (2 portii):

450ml lapte de soia cu vanilie (poti folosi si lapte normal)

90g ciocolata neagra tocata in bucati mici

1 lingurita scortisoara

¼ lingurita ardei iute

1 lingurita extract de vanilie

un praf de sare (sel gris, sare roz de Himalaya) pentru servire

 

Mod de preparare

Incalzeste laptele de soia la foc mediu pana aproape sa dea in clocot. Adauga ciocolata tocata si amesteca pana cand se topeste.

Pune si restul de ingrediente si incorporeaza-le. Lasa totul la foc mic pentru 2-3 minute. Serveste fierbinte cu un praf de sare presarat desupra. Daca vrei sa ii adaugi putin alcool poti sa pui bourbon, iar daca vrei un gust cremos poti pune frisca la servire.

Sursa:Gabby's Gluten Free

 

Ciocolata calda cu menta

 

 

Ingrediente (3-4 portii):

450ml lapte

120ml frisca lichida

110g ciocolata negra tocata

½ lingurita extract de menta sau 4 linguri dropsuri cu aroma de menta zdrobite

frisca si acadele pentru decor

 

Mod de preparare

Incalzeste intr-o oala laptele si frisca lichida pana dau in clocot. Ia-le de pe foc si incorporeza imediat ciocolata si extractul de menta/dropsurile maruntite.

Daca mai e nevoie mai pune amestecul pe foc pana cand ciocoltata este compet topita. Toarna in cani si decoreaza cu frisca si acadele.

Sursa: Pastry Affair

 

Cicolata calda cu aroma de turta dulce

 

 

Ingrediente (4 portii):

110g ciocolata neagra

450ml lapte

400ml apa

2 lingurite scortisoara

3 linguri miere

un praf de sare

 

Mod de preparare

Combina toate ingredientele intr-o oala pe foc mic. Amesteca mereu pana cand ciocolata s-a topit si amestecul e fierbinte. Toarna in cani si decoreaza.

Sursa: Back to Her Roots 

 

Earl Grey Latte

 

 

Ingrediente (pentru 1 portie):

1 pliculet de ceai Earl Grey

150ml apa clocotita

150ml lapte

 

Mod de preparare

1 lingura sirop de vanilie (daca nu ai inlocuieste cu o lingura de zahar si un stop de esenta de vanilie)

un praf de scortisoara

Infuzeaza ceaiul in apa timp de 2-3 minute. Apoi indeparteaza pliculetul.

Intre timp incalzeste laptele pana la punctul de fierbere. Toarna-l in cana cu ceai si adauga siropul de vanilie. Presara putina scortisoara si bautura e gata.

Sursa: Cookie Monster Cooking