Cartofi umpluți cu brânză și ciuperci

O porție de cartofi umpluți cu brânză și ciuperci va face întotodeauna deliciul unui gurmand pretențios.

 

Ingrediente

15 cartofi medii

200 grame de ciuperci champignon (proaspete)

1 cană de lapte

1 ceapă mare

100 grame brânză

2 linguri de unt

1 lingură de făină

3 linguri de pătrunjel mărunțit

sare și piper, după gust

 

Mod de preparare

Umple o oală mare cu apă și fierbe cartofii în coajă aproximativ un sfert de oră (nu mai mult, altfel se vor zdrobi). Curăță-i bine și îndepărtează-le interiorul cu o linguriță.

 

Pentru umplutură, taie ceapa și ciupercile mărunt și călește-le în unt timp de 3-4 minute. Adaugă făina și laptele, presară deasupra sare și piper și pătrunjelul. După 2 minute, toarnă brânza rasă, amestecă bine și ia tigaia de pe foc.

 

Umple cartofii cu această compoziție și așeaza-i într-o tavă de copt, în care adaugi o cană de apă. Acoperă tava cu folie de aluminiu și pune totul la copt o jumătate de oră, la foc mediu.

Poftă bună!