Cartofi umpluți cu brânză și ciuperci
Ingrediente
15 cartofi medii
200 grame de ciuperci champignon (proaspete)
1 cană de lapte
1 ceapă mare
100 grame brânză
2 linguri de unt
1 lingură de făină
3 linguri de pătrunjel mărunțit
sare și piper, după gust
Mod de preparare
Umple o oală mare cu apă și fierbe cartofii în coajă aproximativ un sfert de oră (nu mai mult, altfel se vor zdrobi). Curăță-i bine și îndepărtează-le interiorul cu o linguriță.
Pentru umplutură, taie ceapa și ciupercile mărunt și călește-le în unt timp de 3-4 minute. Adaugă făina și laptele, presară deasupra sare și piper și pătrunjelul. După 2 minute, toarnă brânza rasă, amestecă bine și ia tigaia de pe foc.
Umple cartofii cu această compoziție și așeaza-i într-o tavă de copt, în care adaugi o cană de apă. Acoperă tava cu folie de aluminiu și pune totul la copt o jumătate de oră, la foc mediu.
Poftă bună!