Pui întreg la cuptor, cu lămâie și rozmarin
Ingrediente
1 pui intreg
1/2 capatana de usturoi
5 fire de rozmarin
2 lingurite de ulei de masline extravirgin
1 lamaie
sare si piper
cativa fulgi de chili (optional)
Cum se prepara
Preincalzeste cuptorul la 200oC. Spala puiul foarte bine.
Asezoneaza-l cu sare si piper atat in interior cat si in exterior.
Piseaza jumatate din cantitatea de usturoi, impreuna cu doua crengute de rozmarin, zeama de la jumatate de lamaie si adauga uleiul de masline. Optional poti adauga si cativa fulgi de chilli, daca doresti sa iasa usor picant. Freaca puiul foarte bine cu amestecul obtinut.
Taie restul usturoiului in jumatati. Taie si cealalta jumatate de lamaiele in felii. Adauga totul in interiorul puului, alaturi de crengute de rozmarin ramase.
Coace puiul timp de 10 minute la temperatura maxima, apoi scade temperatura la 190oC si lasa-l sa se coaca timp de o ora - o ora si 20 de minute, sau pana cand este bine patruns.
Cum se serveste puiul copt cu lamaie si rozmarin
Serveste puiul alaturi de o garnitura de cartofi natur sau piure de cartofi.