Pui in crusta de mustar si ierburi aromatizate

Crocant la exterior, fraged la interior si… sanatos pe de-a-ntregul. Se face rapid, extrem de usor si cu siguranta va fi pe placul si celui mai mofturos membru al familiei.

 

Ingrediente

2 bucati piept de pui

2 bucati ciocanele/aripi de pui

180 g mustar (Dijon, de preferinta)

 160 g lapte batut/covasit

 4 catei de usturoi

zeama de la o lamaie

90-100 g pesmet

 120 g parmezan ras

ulei de masline

piper si sare dupa gust

cimbru, oregano si busuioc (dupa gust)

 

Mod de preparare

Amesteca laptele batut cu mustarul. Cresteaza usor puiul si apoi baga-l intr-o punga (de preferat una care se si poate inchide etans) si toarna peste sosul mai devreme obtinut. Puteti sa lasati puiul sa marineze fie 1-2 ore sau pana a doua zi.

 

Preincalzeste cuptorul la treapta mare.

 

Cu ajutorul unui robot de bucatarie, pregateste crusta. Marunteste usturoiul, opreste robotul. Toarna pesmetul, ierburile, parmezanul, sarea, piperul, zeama de lamaie, putin ulei de masline si porneste robotul, pentru a combina toate ingredientele.

 

Pune pesmetul aromat pe o farfurie plata si da, pe rand, fiecare bucata de pui prin el pana se acopera complet de crusta.

 

Pregateste o tava care nu lipeste, pune o hartie pergament pe ea si pune bucatile de pui, complet acoperite de crusta .

 

Lasa puiul la cuptor, la foc mediu, timp de 40 de minute sau pana cand observi ca s-a rumenit frumos pe deasupra.

 

Pofta mare!