Pui în crustă de muștar și ierburi aromatizate
Ingrediente
2 bucati piept de pui
2 bucati ciocanele/aripi de pui
180 g mustar (Dijon, de preferinta)
160 g lapte batut/covasit
4 catei de usturoi
zeama de la o lamaie
90-100 g pesmet
120 g parmezan ras
ulei de masline
piper si sare dupa gust
cimbru, oregano si busuioc (dupa gust)
Mod de preparare
Amesteca laptele batut cu mustarul. Cresteaza usor puiul si apoi baga-l intr-o punga (de preferat una care se si poate inchide etans) si toarna peste sosul mai devreme obtinut. Puteti sa lasati puiul sa marineze fie 1-2 ore sau pana a doua zi.
Preincalzeste cuptorul la treapta mare.
Cu ajutorul unui robot de bucatarie, pregateste crusta. Marunteste usturoiul, opreste robotul. Toarna pesmetul, ierburile, parmezanul, sarea, piperul, zeama de lamaie, putin ulei de masline si porneste robotul, pentru a combina toate ingredientele.
Pune pesmetul aromat pe o farfurie plata si da, pe rand, fiecare bucata de pui prin el pana se acopera complet de crusta.
Pregateste o tava care nu lipeste, pune o hartie pergament pe ea si pune bucatile de pui, complet acoperite de crusta .
Lasa puiul la cuptor, la foc mediu, timp de 40 de minute sau pana cand observi ca s-a rumenit frumos pe deasupra.
Pofta mare!






















