Cartofi copți cu rucola și brânză
Ingrediente
brânza de capră, sare kosher, 80ml ulei de măsline, rucola, 8 căței de usturoi necurățați, 1,5 kg cartofi roșii mici, tăiați pe jumătate
Ingrediente pentru vinegreta:
2 lingurițe muștar
1 lingură oțet balsamic
100ml ulei de măsline extra virgin
Ingrediente pentru salată:
rucola
50g brânză de capră fărmițată
piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 150 grade Celsius.
Într-o tigaie, amestecă cartofii cu cățeii de usturoi, sare după gust și cei 80 ml ulei de măsline.
Pune totul la cuptor până ce cartofii sunt gata.
Într-un bol, amesteca muștarul și oțetul. Încet, adaugă și uleiul de măsline, amestecând încontinuu.
Ca să faci salata, ia cartofii copți și pune-i într-un bol mare. Stropește-i cu vinegreta și amestecă-i bine. Adaugă rucola și amestecă din nou. Mai adaugă vinegreta dupa gust.
Presară deasupra brânza de capră. Asezonează cu sare și piper, după gust.
Servește salata cât e caldă.
Poftă mare!
























