Cartofi copți cu rucola și brânză

O rețetă ușoară și foarte savuroasă!

 

Ingrediente
brânza de capră, sare kosher, 80ml ulei de măsline, rucola, 8 căței de usturoi necurățați, 1,5 kg cartofi roșii mici, tăiați pe jumătate

 

Ingrediente pentru vinegreta:

2 lingurițe muștar
1 lingură oțet balsamic
100ml ulei de măsline extra virgin

 

Ingrediente pentru salată:

rucola
50g brânză de capră fărmițată
piper negru proaspăt măcinat

 

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 150 grade Celsius. 

Într-o tigaie, amestecă cartofii cu cățeii de usturoi, sare după gust și cei 80 ml ulei de măsline. 

Pune totul la cuptor până ce cartofii sunt gata. 

Într-un bol, amesteca muștarul și oțetul. Încet, adaugă și uleiul de măsline, amestecând încontinuu. 

Ca să faci salata, ia cartofii copți și pune-i într-un bol mare. Stropește-i cu vinegreta și amestecă-i bine. Adaugă rucola și amestecă din nou. Mai adaugă vinegreta dupa gust. 

Presară deasupra brânza de capră. Asezonează cu sare și piper, după gust.

Servește salata cât e caldă.

 

 

Poftă mare!