Placintă delicioasă și sănătoasă

Placinta cu pește nu este doar foarte gustoasă, ci și o mâncare sănătoasă care poate fi preparată în fiecare zi. Rețeta este atât de simplă încât oricine o poate face.

Plăcintă cu pește: Ingrediente

Pentru a pregăti o plăcintă cu pește veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

400 g file de pește alb

600 ml lapte

1 ceapă

2 foi de dafin

4 ouă

pătrunjel

100 g unt

50 g făină

1 kg de cartofi

Sare, după gust

50 g cașcaval

 

Etape de preparare:

Etapa 1

Puneți fileul de pește într-o tigaie, turnați laptele deasupra și gătiți la foc mic.

Etapa 2

Tăiați ceapa mărunt și o adăugați în tigaie cu tot cu două foi de dafin. Aduceți laptele la fiert și mai gătiți timp de 8-10 minute la foc mic.

Etapa 3

Transferați peștele într-un vas și strecurați laptele într-un recipient separat.

Etapa 4

Împărțiți peștele în mai multe bucăți și puneți-l într-o formă de copt.

Etapa 5

Fierbeți ouăle timp de 8-10 minute, apoi le puneți în apă rece. Curățați ouăle, tăiați-le în sferturi și le aranjați deasupra peștelui.

Etapa 6

Tocați mărunt pătrunjelul și îl presărați peste pește.

Etapa 7

Topiți 50 g de unt într-o tigaie, adăugați 50 g de făină și gătiți 1 minut la foc mediu, amestecând. Continuați să adăugați lapte treptat și amestecați. Aduceți sosul până la fierbere și gătiți timp de 5 minute. Se ia de pe foc si se adaugă sare, după gust.

Etapa 8

Preîncălziți cuptorul la 200°C.

Etapa 9

Fierbeți cartofii, apoi pregătiți un piure folosind 50 g unt și 100 g lapte. Puneți piureul în vasul cu pește până când peștele este complet acoperit.

Etapa 10

Turnați sosul deasupra și presărați cu cașcaval.

Etapa 11

Coaceți plăcinta timp de 90 de minute.

Savurați cu plăcere!