Placintă delicioasă și sănătoasă
Plăcintă cu pește: Ingrediente
Pentru a pregăti o plăcintă cu pește veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
400 g file de pește alb
600 ml lapte
1 ceapă
2 foi de dafin
4 ouă
pătrunjel
100 g unt
50 g făină
1 kg de cartofi
Sare, după gust
50 g cașcaval
Etape de preparare:
Etapa 1
Puneți fileul de pește într-o tigaie, turnați laptele deasupra și gătiți la foc mic.
Etapa 2
Tăiați ceapa mărunt și o adăugați în tigaie cu tot cu două foi de dafin. Aduceți laptele la fiert și mai gătiți timp de 8-10 minute la foc mic.
Etapa 3
Transferați peștele într-un vas și strecurați laptele într-un recipient separat.
Etapa 4
Împărțiți peștele în mai multe bucăți și puneți-l într-o formă de copt.
Etapa 5
Fierbeți ouăle timp de 8-10 minute, apoi le puneți în apă rece. Curățați ouăle, tăiați-le în sferturi și le aranjați deasupra peștelui.
Etapa 6
Tocați mărunt pătrunjelul și îl presărați peste pește.
Etapa 7
Topiți 50 g de unt într-o tigaie, adăugați 50 g de făină și gătiți 1 minut la foc mediu, amestecând. Continuați să adăugați lapte treptat și amestecați. Aduceți sosul până la fierbere și gătiți timp de 5 minute. Se ia de pe foc si se adaugă sare, după gust.
Etapa 8
Preîncălziți cuptorul la 200°C.
Etapa 9
Fierbeți cartofii, apoi pregătiți un piure folosind 50 g unt și 100 g lapte. Puneți piureul în vasul cu pește până când peștele este complet acoperit.
Etapa 10
Turnați sosul deasupra și presărați cu cașcaval.
Etapa 11
Coaceți plăcinta timp de 90 de minute.
Savurați cu plăcere!






















