Cartofi umpluți cu ceapă caramelizată și ciuperci
Ingrediente
4 cartofi
3 linguri ulei masline
1 ceapa
1-2 catei de usturoi
450 g ciuperci champignon
240 ml vin rosu
90 ml otet balsamic
1/2 lingurita zahar
3/4 lingurita amidon de porumb
2 lingurite patrunjel proaspat tocat
tofu ras (cascaval de post)
sare si piper
Mod de preparare:
Curata si indeparteaza coditele ciupercilor, apoi taie-le in felii. Toaca ceapa fideluta. Separat, amesteca vinul, otetul, zaharul si amidonul de porumb intr-un pahar.
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si adauga ceapa, amestecand continuu. Las-o cam 10 minute, amestecand continuu, pana devine transparenta. Rade si usturoiul in ea, apoi ciupercile si amestecul de vin, lasa totul sa fiarba si sa scada pana cand ciupercile se inmoaie si totul se transforma intr-un sos dens. Ia tigaia de pe foc, presara patrunjelul proaspat si asezoneaza cu sare si piper.
Scobeste cartofii deja copti de miez, pana cand obtii o barcuta si adauga umplutura.
Pofta buna!