Plăcintă cu pui și ciuperci

O rețetă savuroasă, perfectă pentru o masă alături de cei dragi.

 

Ingrediente

80 ml ulei de masline

4 catei de usturoi, curatati si zdrobiti

2 cepe, tocate

2 lamai, taiate pe jumatate

2 pui intregi

500 ml zeama de pui

45 g unt

250 g ciuperci

250 ml smantana

sare si piper negru proaspat macinat

500 g aluat 

1 ou

 

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 200 de grade.

 

Incalziti uleiul intr-o oala mare. Caliti usturoiul si ceapa pana se rumenesc.

 

Umpleti fiecare pui cu lamaile taiate, apoi prajiti-l in oala pana se rumenesc. Adaugati zeama de pui. Acoperiti oala si dati la cuptor. Coaceti pentru 2 ore sau pana cand carnea cade de pe os. Rupeti carnea de pe oase si lasati deoparte.

 

Turnati tot sosul ramas in oala peste carnea de pui. Incalziti uleiul intr-o tigaie si caliti ciupercile. Adaugati carnea de pui si prajiti pentru inca 5 minute, potrivind de sare si piper.

 

Turnati compozitia intr-un vas termorezistent. Intindeti aluatul peste compozitia de pui. Bateti oul si ungeti aluatul.

 

Dati la cuptor si coaceti pentru 25-30 de minute sau pana cand crusta de deasupra se rumeneste. Serviti cald.

 

Pofta buna!