Meniul de Halloween: Ce mancaruri traditionale au tarile din jurul lumii
1. Barmbrack (Irlanda)
Barmbrack este un preparat special de Halloween, care provine din cultura celtica, de unde izvoraste aceasta sarbatoare pagana. Este vorba de o paine dulce sau o prajitura cu fructe confiate preparata sub forma unui chec-inel, in care se introduce, printre altele, un inel, o moneda sau alte obiecte. Obiceiul se mai pastreaza inca in zona Irlandei. Se spune ca cei care consuma din aceasta paine "fermecata" isi vor gasi dragostea in anul urmator.
2. Bomboane din porumb glazurat (America)
Bomboanele invadeaza magazinele si casele tuturor americanilor in apropierea Halloweenului. Bomboanele de tip "candy corns" sunt vedetele sarbatorii, insa si alte sortimente, in diferite forme, sunt preferatele americanilor pentru aceasta sarbatoare.
3. Colcannon (Irlanda)
Colcannon este un alt preparat traditional de Halloween in Irlanda. Este un soi de budinca sau piure care contine cartofi pasati, varza, unt, sare, piper, lapte, smantana, ceapa, usturoi si sunca sau bacon. La fel ca barmbrack-ul, si calcannonul ascunde monede in interior, pe post de "premii" pentru cei care au norocul sa le gaseasca.
4. Mere caramelizate, caramele (Marea Britanie si Irlanda)
Caramelele si merele pe bat (tavalite prin caramel) sunt ale delicatese traditionale de Halloween care nu lipsesc de pe mesele britanicilor si irlandezilor in seara de Halloween.
5. Rarebit (Tara Galilor)
Rarebit este un alt preparat traditional de Halloween, specific din Tara Galilor, una dintre cele patru tari care formeaza Regatul Unit, alaturi de Irlanda de Nord, Anglia si Scotia. Rarebitul se prepara din felii de paine unse cu unt si mustar, rumenite la cuptor. Se toarna peste ele sos Worchestershire si branza rasa amestecata cu galbenus de ou si piper si se baga din nou la cuptor, pana cand branza se gratineaza.