Pizza de post

Sa prepari mancaruri de post in fiecare zi nu este deloc o misiune usoara. Pentru a veni in ajutorul tau, iti oferim o reteta delicioasa de pizza de post, care se prepara rapid si extrem de usor.

 

Ingrediente 

300 g faina

30 g margarina

200 ml apa

25 g drojdie de bere

1 lingurita zahar

sare

Pentru umplutura:

2 ardei verzi

1 ardei rosu

100 g rosii

3 catei de usturoi

100 g masline negre

1 legatura patrunjel verde

suc de rosii

sare si piper

Mod de preparare

Mai intai, dizolva drojdia de bere in putina apa calda cu o lingurita de zahar si toarn-o peste faina. Adauga peste aluat un praf de sare si margarina, framanta-l bine, apoi acopera-l cu un prosop de bucatarie si lasa-l la dospit.

 

Intinde aluatul si pune-l intr-o tava unsa cu ulei. Presara peste el ardeii taiati felii subtiri, usturoiul tocat marunt, maslinele si rosiile taiate felii subtiri si lasa-l la copt 25-30 de minute, la foc potrivit.

Pizza de post se serveste calda cu suc de rosii condimentat cu sare si piper si decorata cu frunze de patrunjel.