Pizza de post
Ingrediente
300 g faina
30 g margarina
200 ml apa
25 g drojdie de bere
1 lingurita zahar
sare
Pentru umplutura:
2 ardei verzi
1 ardei rosu
100 g rosii
3 catei de usturoi
100 g masline negre
1 legatura patrunjel verde
suc de rosii
sare si piper
Mod de preparare
Mai intai, dizolva drojdia de bere in putina apa calda cu o lingurita de zahar si toarn-o peste faina. Adauga peste aluat un praf de sare si margarina, framanta-l bine, apoi acopera-l cu un prosop de bucatarie si lasa-l la dospit.
Intinde aluatul si pune-l intr-o tava unsa cu ulei. Presara peste el ardeii taiati felii subtiri, usturoiul tocat marunt, maslinele si rosiile taiate felii subtiri si lasa-l la copt 25-30 de minute, la foc potrivit.
Pizza de post se serveste calda cu suc de rosii condimentat cu sare si piper si decorata cu frunze de patrunjel.