Supa de cartofi
Ingredinte
400 g cartofi
1 legatura ceapa verde
2-3 morcovi
1 pastarnac
1 telina
2-3 linguri ulei
1 ou
150 g smantana
sare, piper
1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare
Toate legumele se curata si se spala. Morcovii, telina si pastarnacul se taie ca pentru supa si se pun la fiert intr-o oala cu 1,5-2 l de apa si un praf de sare. Se adauga ceapa verde taiata bucati de 2-3 cm si cateva fire de patrunjel. La primele clocote se spumeaza, apoi se acoperă cu un capac si se lasa sa fiarba, la foc potrivit, 15-20 minute.
La sfarsit se pun cartofii taiati cubulete si se fierbe in continuare, aproximativ jumatate de ora, pana se inmoaie bine toate legumele. Se scot firele de patrunjel si pastarnacul, se pune uleiul si se mai lasa pe foc doar cateva clocote.
Se potriveste la gust cu sare si piper, se drege cu ou sau cu galbenus si se aromeaza cu patrunjel verde tocat marunt. Cand se serveste se mai poate adauga si cate o lingura de smantana.
Pofta buna!