Pizza cu pui si ananas
Ingrediente
Pentru aluat
300 g faina
1 praf sare
15 g drojdie
20 ml ulei
30 ml apa minerala
1 ou
Pentru umplutura
300 g piept de pui
1 ananas mai mic
3 ardei capia
1 ardei gras
1 legatura roșii cherry
100 g cascaval
1 crenguta busuioc verde
3 linguri pastă picantă de ardei
Mod de preparare
Se cerne faina intr-un bol, se face o gaura la mijloc si se adauga sarea, oul, drojdia dospita in putin lapte, uleiul si apa minerala. Se amesteca usor pana se obtine o coca. Se lasa sa creasca.
Intre timp, se taie pieptul de pui si se perpeleste in putin ulei, cat sa capete o crusta aurie.
Se curata ardeii, se spala si se taie fasii, apoi se calesc in tigaie, pana se inmoaie, dupa care se dau la rece. Ananasul se curata si se taie feliute potrivite.
Se intinde coca cu sucitorul si se aranjeaza in tava de pizza. Se unge aluatul cu pasta picanta de ardei si se aranjeaza ingredientele. Se baga la cuptorsi, după ce s-a rumenit, se scoate si se presara cascavalul ras si frunzulitele de cimbru proaspat.
Pofta buna!