Legume cu cașcaval la cuptor
Ingrediente
3 cartofi fierti
3 dovlecei
3 rosii mari
2 vinete
150 g cascaval
ulei (pentru calit)
1 cub de unt (pentru uns)
pesmet
sare si piper
Mod de preparare
Taie cartofii in rondele si asaza-i pe un servet absorbant. Taie in rondele dovleceii si rosiile, fara sa le cureti de coaja. Taie vinetele si caleste-le usor pe ambele parti in doua linguri cu ulei.
Unge o tava de cuptor cu unt si tapeteaz-o cu pesmet. Asaza in tava rondele de legume intercalat: cartof, dovlecel, rosie, vanata, pana ce termini randul. Si tot asa, in continuare. Pune sare si piper.
Da legumele la cuptorul incins pentru 20 de minute. Scoate si rade cascaval, apoi lasa la gratinat zece minute.
Sugestie. Un preparat care iti permite sa lasi imaginatia in voia ei: foloseste si ciuperci, si ardei, si ceapa sau usturoi; vor da un gust mai bogat preparatului!
Pofta buna!