Piept de pui cu legume in sos Bechamel
Ingrediente
600 g piept de pui
1 kg de cartofi
400 g de broccoli
pentru sos:
1 litru de lapte
100 g unt
100 g faina
sare si piper
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie bucati mai mici.
Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete.
Intr-un vas termorezistent se aranjeaza pieptul de pui, cartofii si buchetele de broccoli. Se condimenteaza cu sare, piper si se amesteca.
Cum se prepara sosul:
Intr-o tigaie se adauga untul si se lasa sa se topeasca. Cand acesta s-a topit, se adauga faina si se amesteca continuu timp de aproximativ 5-7 minute.
Intr-o cratita se incalzeste laptele, cand este aproape de fierbere se retrage de pe foc si se combina treptat cu amestecul din tigaie, se amesteca mereu cu telul pana se ingroasa.
Sosul se condimenteaza cu sare, piper si se toarna peste carne si legume.
Vasul se da la cuptor pentru 1 ora, la temperatura de 180 grade C.
Pofta buna!

























